header image
Híreink arrow Híreink arrow Tájékoztató az állami jegyekkel kapcsolatban
Tájékoztató az állami jegyekkel kapcsolatban PDF Print E-mail
Készítette: Kelemen Gábor   
Saturday, 21 December 2013

Tisztelt Horgásztársak!

 Idézem a halászati felügyelettől 2013. december 20-án kapott tájékoztatást! A legfontosabb és legaktuálisabb változás, hogy az állami jegy és a fogási napló érvényes marad 2014. január 31-ig!!!

"Horgászok figyelem! Fontos változások az új évben!

Számos, horgászokra vonatkozó változás lép életbe 2014. január 1-jétől. A módosítások érintik többek között az állami horgászjegyeket, a fogási naplókat, de egyes halfajok kifogható méretét és napi kifogható mennyiségét is. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) rövid tájékoztatót állított össze a legfontosabb tudnivalókról.

A változtatásokat a 2013. évi CII. törvény módosítása, valamint a január 1-jén hatályba lépő halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló VM rendelet indokolja. Az új szabályozás problémamentes átvétele érdekében a 2013. évre érvényesített állami horgászjegyeket és fogási naplókat 2014. január 31-ig meghosszabbították. A éves horgászjegyek díja nem változik, 2014-ben is 2000 Ft marad.

A 2013. évi fogási naplók érvényességét szintén meghosszabbították január 31-ig. Fontos, hogy az új halgazdálkodási és halvédelmi törvény hatályba lépése óta a fogási napló – nem a területi engedélyhez, hanem – az állami horgászjegyhez kapcsolt halfogásra jogosító okmánnyá vált.

2014. január 1-jétől kezdődően a november 1. és március 15. közötti időszakokban a vermelő halállományok védelme érdekében szonár (halradar) használata a halfogási tevékenységhez tilos.

Az új rendelet megtiltja majd a horogra kívülről akadt hal megtartását a szabályosan kifogott, 30 cm-nél nagyobb hal pedig csak leölve lesz elszállítható a vízpartról.

A teljes tájékoztató elérhető a NÉBIH weboldalán:

http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/12_19_tajekoztato_horgasz.html

2013. december 19. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Földművelésügyi Igazgatóság"

 

 

Utoljára frissítve: ( Saturday, 21 December 2013 )
 
< Prev   Next >