header image
Híreink arrow Tudnivalók arrow Fogási napló vezetése a 2014. évtől
Fogási napló vezetése a 2014. évtől PDF Print E-mail
Készítette: Kelemen Gábor   
Thursday, 27 March 2014

Tisztelt Horgásztársak!

A fogási napló és annak vezetése jelentõsen megváltozott ez évtõl. A következõkben szeretnénk tájékoztatást adni a fogási napló vezetésének módjáról. Ez a tájékoztató a halászati felügyelõség jelenlegi álláspontját tükrözi.
- elsõ teendõ a fogási napló vezetésében, hogy a napló 3. oldalán található naptárban egy „X” jelet elhelyezni azon a napon, melyen horgászni kezdünk. Ezt követõen, ha még nincs megkezdett sor a fogási napló „fogásösszesítõ táblázat” - vagy egyszerûbben: napló - részén (4-47. oldal), akkor meg kell kezdeni egy sort azzal, hogy kitöltjük a vízterület megnevezését és víztérkódját az elsõ két oszlopban. Ezt még a horgászat megkezdése elõtt meg kell tenni!
- Ha méretkorlátozás alá esõ halat fogunk és azt megtartjuk, akkor azt azonnal be kell vezetni a megkezdett sorba: az adott nap elsõ eltett hala esetén beírjuk a hónapot és a napot, majd a kifogott halfajta oszlopába a fél kg-ra kerekített tömeget beírjuk (pl. 2,5 vagy 4 stb.), ugyanabban a sorban beírjuk a fogás idõpontját óra:perc alakban valamelyik olyan helyre, amelyhez tartozó halfajból nem valószínû a fogás, vagy nem kívánunk belõle hazavinni aznap. Az Erõmû HE szabályai szerint írjuk ide azt is, hogy melyik tóban fogtuk: I., vagy II, vagy III. számú tó. Elég a római szám.
- további elvinni szándékozott fogás esetén hasonlóan járunk el. Egy naphoz három alsor tartozik, ez elegendõ is, hiszen egy napon egy halfajból legfelejbb 3 vihetõ el mind az országos, mind a helyi horgászrend szerint.
- a horgászat befejeztével beírjuk a nap darabszám korlátozás alá nem esõ fajokból a fogás mennyiségét fél kg-ra kerekítve az utolsó öt oszlop valamelyikébe, halfajnak megfelelõen
- ha egy napon horgásztunk ugyan, de nem tartottunk meg halat, akkor marad egy megkezdett sor a napló részen, melynek csak a vízterület és a víztérkód része van kitöltve. Ez jó lesz a következõ alkalomra.
- Ha a legközelebbi alkalommal más vízterületre megyünk horgászni, akkor a megkezdett üres sort ki kell húzni és új sort kell kezdeni a megfelelõ vízterület megnevezéssel és víztérkóddal.

Az Erõmû HE vezetõsége
Egy példa fogási a fogási napló vezetésére:

Image

Utoljára frissítve: ( Thursday, 27 March 2014 )
 
Next >