header image
Híreink arrow Híreink arrow Tájékoztatás kifogott halak megtartásának korlátozásáról
Tájékoztatás kifogott halak megtartásának korlátozásáról PDF Print E-mail
Készítette: Kelemen Gábor   
Saturday, 16 January 2016

Tisztelt Horgásztársak!

Tájékoztatom Önöket, hogy jelenleg a halászati haszonbérleti szerződések megkötése zajlik, ami - sajnos - azt is jelenti, hogy jelenleg (a szerződések aláírásáig!) nincs halgazdálkodásra jogosult a magyarországi horgászkezelésű vizeken, így a mi vizünkön sem. Az ígéretek szerint a szerződéseket január második felében lehet megkötni. Így ezekben a napokban szabályok betartásával ugyan horgászni lehet, de csak idegenhonos hal tartható meg!

Idézem a Mohosz közleményét:

"A Magyar Országos Horgász Szövetség a tárgyi jogszabályok megjelenését követően, 2015 decemberében szabályszerűen benyújtotta a kijelölés útján történő haszonbérbe vételre irányuló kérelmét valamennyi, az év végével lejáró haszonbérlettel rendelkező állami tulajdonú nyilvántartott halgazdálkodási vízterület halgazdálkodási jogára.

A Földművelésügyi Minisztérium a kérelmekre a döntést 2015. december 31-én meghozta, így a MOHOSZ lett e vizek döntő többsége esetében 2016. január 01-jétől a halgazdálkodási jog haszonbérlője 15 évre.

Jelenleg a szövetségi döntéseknek megfelelő alhaszonbérleti szerződéses rendszer kidolgozása folyik, mely szerződések alapján a MOHOSZ tagszervezetei és a tagszervezetek horgász egyesületei lesznek alhaszonbérlőként a vizek további felelős hasznosítói, halgazdálkodási jogosultjai.

Mivel a fentiek alapján jelenleg e vizeken nincs halgazdálkodási jogosult, így az a horgász, akinek 2016. január 31-ig érvényes régi állami horgászjegye és fogási naplója van, vagy a napokban az új egységes állami horgászokmány kerül részére kiadásra, a hatályos jogszabályok alapján és azok feltételeit teljesítve ezen okmányok birtokában jogszerűen horgászhat a vizeken, de őshonos halat nem tarthat meg (csak idegenhonos hal kifogását valósíthatja meg) és minden egyéb horgászatra vonatkozó feltételt teljesítenie kell."

Az Erőmű HE vezetősége


 

 
< Prev   Next >